lördag 10 mars 2007

Final i Melodifestival!

Nu är den här! Kvällen vi ALLA väntat på! (Säg inte emot, då raderar jag dig från min mobil...:o)) Finalen!!!

Tänk att vi numera lever med Melodifestivalen/ESC i drygt 4 månader. Ett helt kvartal! Det är på nyheterna varje dag. Är det inte skandaler eller diskningar så är det sjukdomar eller intervjuer.

Parallellt med detta körs "Let´s Dance" och "Idol" eller "American Idol" eller nån annan dokusåpa. Allt detta tillsammans överskuggar det verkliga livet i tidningar och på TV.

Att två 16-åringar blev överfallna av 20 personer i Linköping är inte av intresse och får en liten notis i papperstidningen och hamnar långt ner på internetsidan. Det berör inte personligen.
Vi säger som mest: "Men usch, vad otrevligt, och sedan fortsätter vi att prata om vem som var snyggast klädd på Oscarsgalan.

Vi har ingen riktigt åsikt då det inte handlar om oss eller sånt vi kan relatera till. Vi slåss inte för rättvisa, fred och demokrati, men akta dig om du hejar på fel hockeylag.

Vi skapar vår egen alternativa verklighet. Den verklighet vi vill leva i. Det andra är för svårt att greppa, för svårt att lösa.

Så vi ser till att skapa problem vi kan lösa.

Heja Sonja och Sarah!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant! Blir jag raderad nu då? ;-) Jag valde bort finalen och såg på hyrfilm istället.
Fast slutminutrarna av festivalen såg vi bara för att veta vem som vann och skapa oss en åsikt inför diskussionerna i omgivningen.

tjilla sa...

Nä, men Therese!
Inte nog med att du inte ser Melodifestvalen, du HYR film! Haha. Ja du blir definitivt raderad! :o)