söndag 23 november 2008

Goa, glada, sjungande kalla Göteborg!

Började min dag med att vakna - som jag gör de flesta dagar - men då jag lade mig tidigt igår så vaknade jag också tidigt idag. Klockan nio öppnade jag ögonen och låg kvar ca mig en timme på spikmattan och löste korsord samtidigt.

Hade lite slitning strax under axel/nacken efter gediget mailande på jobbet och faktiskt försvann ca 80% av smärtan efter lite spikar och varm dusch. Nice.

Spenderade sedan resten av förmiddagen och en bit in på eftermiddagen med att göra ...inget. :o)

Vid 14 träffade jag msF och gick på en promenad som skulle ta oss till Liseberg där vi skulle träffa D. Det var rätt så kallt ute, men solen sken och gjorde det hela mycket trevligt.

Det tog oss ca 60 min att gå dit och när D dök upp gick vi in och tittade runt lite innan Allsången - som var vårt huvudsyfte med besöket - startade.

Artister var idag LaGaylia Frazier och än en gång denna höst fick jag se en av mina favoriter - Frank Ådahl.

Förutom att vi höll på att frysa häcken av oss var det underbart. Det är något särskilt med att stå fullt påbyltad med några lager kläder, vantar och mössa, tillsamman med hundratals andra och sjunga jullåtar ihop. Mysigt!
Även om jag kan tycka att det är liiite för tidigt för jullåtar, men det fick gå för den här gången.

Alla på scenen var fantastiska och det var vi i publiken oxå. :o)

Stelfrusna gick vi sedan och åt nybakade munkar med nougatsås på. Det var mycket gott och värmde lite. Vi var trots det lite för kalla för att stanna längre och bestämde oss för att köpa mat och åka till mig.

Sagt och gjort! Tre tre små rätter blev det (ja det skulle stå tre två gånger). Gott!

Efter det blev det massa trevligt tjabb och tjillande. Vid 20.30 dök M upp som varit på resande fot igår och idag på grund av en audition i Stockholm. Det hade varit en lustig audition med mycket snabbt inlärda låtar och diverse konstiga tonarter för de kvinnliga sökande. Verkade ändå allt som allt gått bra.

Problemet nu är att han fått jobberbjudande på annat håll och som vanligt får dessa stackars sökande lite tid att bestämma sig att tacka ja eller nej. Imorgon måste det ske och i så fall åker han redan på söndag till nordligare breddgrader.

Vi försökte hjälpa honom att bestämma sig, men jag vet inte om vi var till så stor nytta. Haha. Men kul att han får jobb, tråkigt bara att det inte är närmare.

Strax innan midnatt lämnade mina besökare mig, men följde mig först ut med soporna. Snällt!

----------------------------

"Den som sjunger skrämmer bort bekymren."

//Miguel de Cervantes Saavedra

----------------------------

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vill ju också se och lyssna till Frank ju!

Anonym sa...

Underbart citat vännen. Ni verkade ha en kul dag.

tjilla sa...

Tack!
Ja, vi hade det mer underbart än jag nog kunde beskriva. :o)